Интересно

Нов тестов полигон на Bosch бе открит в Китай

bosch_test_center_chinaНов тестов полигон на Bosch в Донгхай,провинция Джиангсу отвори врати това лято. Изпитателният център ще даде възможност за целогодишно тестване на системите а активна сигурност – антиблокиращата спирачна система ABS, електронната стабилизираща програма ESP и мощните системи за асистенция на водачите на мотоциклети, леки и товарни автомобили с общо тегло до 45 тона.

Китайските шофьори все повече ценят безопасността и комфорта. “В момента всеки пети лек автомобил, произведен в Китай, е с ESP на борда, а до 2015 г. се очаква да бъде всеки трети”, посочва ГерхардЩайгер, ръководител на отдел “Bosch Шаси системи”.

До 2017 г. Бош ще инвестира на три етапа общо 73 млн. евро в строителството на тестовата писта. Площта на полигона Bosch, заедно с прилежащите съоръжения, възлиза на 1,4 млн. квадратни метра, което се равнява приблизително на 200 футболни игрища. Бош разполага с над 10 тестови полигона по целия свят, като един от тях е в автономния китайски регион Вътрешна Монголия. Новата тестова писта, която може да бъде използвана и от производителите на автомобили, принадлежи на отдел “Шаси системи”, който разработва и произвежда компоненти за активната и пасивната сигурност, както и системи за асистенция на водача. В “Шаси системи” работят 16 000 служители в 35 локации по целия свят.

Бош е представен в Китай от 1909 г. и днес разполага с 34 000 служители в 58 производствени локации в бизнес направленията „Автомобилни технологии”, „Индустриална техника”, „Потребителски стоки” и „Енергийна и сградна техника”. След Германия и САЩ, Китай е третият по големина пазар на Bosch с оборот от 5,1 млрд. евро през 2012 г.

Comments are closed.