Outdoor / Pentax / джаджи / МАГАЗИН

Новата HD екшън камера Ricoh WG-M1 (Pentax WG-M1)

ricoh_wg-m1_pentax_wg-m1 (2)Списание OFF-road.BG и Offroadshop.BG представят изцяло новата екшън камера Ricoh WG-M1 / Pentax WG-M1. Последното попълнение на WG-серията комбинира всички функции, на които сме свикнали, включително водо- и удароустойчивост, вибро- и студоиздръжливост. С широкия си обектив може да снимате всякакви спортове, дори и водни. Дълбочината, на която гарантирано ще правите кадри с WG-M1, е 10 метра, а температурата, на която издържа, е -10 градуса.

С вградения Wi-Fi модул лесно може да „шервате” снимки и видео през смартфона си в социалните мрежи. Грубоватият, но здрав дизайн на Ricoh WG-M1, предлага по-големи бутони за по-лесен контрол, както и 1.5-инчов LCD екран, през който може да преглеждате вече заснети материали или да настроите това, което ще снимате.

ricoh_wg-m1_pentax_wg-m1Подводно снимане без допълнителна кутийка. Единственото, което трябва да направите, е да монтирате включения в комплекта на Ricoh WG-M1 подводен протектор за обектива, с който се гарантира употребата на камерата до 10 м дълбочина и се покриват IPX8/JIS Class 8 нивата за водоустойчивост. Камерата е проектирана да бъде удароустойчива и е тествана на падане от 2 м височина, като едновременно с това е и прахоустойчива (JIS Class 6). Всички тези предимства правят Ricoh WG-M1 изключително издръжлива екшън камера за всякакви условия. И след като не се нуждае от допълнителна кутийка, потребителят може да се наслаждава не само на чиста картина, но и на добре записан звук. Когато снима видео в режим 848х480 пиксела на 120 кадъра в секунда камерата не записва звук. Тя прави снимки на 14 мегапиксела и 160 градуса на широката настройка, а има още средна, нормална и подводна. По време на заснемането CMOS сензорът ще прави кадрите с колкото се може по-малко шум. Камерата разполага и с режим, правещ по 10 снимки в секунда.

ricoh_wg-m1_pentax_wg-m1 (4)С безжичния LAN приемник лесно може да оперирате камерата посредством смартфона си. Приложение, предназначено специално за WG-M1 за смартфон, таблет или компютър, дава възможност на потребителя да снима от разстояние и в реално време да вижда резултатите. С инсталираното приложение може да гледате вече записани файлове, които да копирате и да споделите с приятели в социалните мрежи.

Full HD запис на видео във формат Н264, 1920 х1080 пиксела или пропорция 16:9 с 30 кадъра в секунда. Благодарение на дигиталния стабилизатор на картината кадрите ще са максимално плавни и остри. Потребителите отново имат 4 настройки за ъглите на снимане – широк (приблизително 137 градуса), среден, нормален и подводен (приблизително 90 градуса). Камерата разполага и с т.нар. Motion detector, който активира снимането на видео, когато камерата „усети” движение. Друга екстра е Loop recording, който снима видео и автоматично го разделя през 5 или 10 минути. High Speed Movie е режимът, при който се снимат кадри специално за слоумоушън възпроизвеждане. Камерата разполага и с опцията Time Lapse. Други функции: автоматично фокусиране върху лице, автоматично фокусиране при промяна на експозицията, автоматична настройка на експозицията в движение.

ricoh_wg-m1_pentax_wg-m1 (1)Всички записани видеофайлове могат лесно да бъдат възпроизведени на телевизор посредством вградения micro-HDMI порт (type D). Ricoh WG-M1 разполага и с адаптер (резба) за статив или други монтажни елементи.

Ricoh WG-M1 може да бъде допълнена като опция с практичен набор от монтажни аксесоари като магнитна стойка за закрепване върху метални обекти, приставка за каска, монтаж на ръката и др.

Размери: 51 х25 х 76 мм, тегло 190 гр. Ricoh WG-M1 се предлага в два цвята – черно и оранжево.

Цена – 420 лв. Само до 15 юни 2015 година промо цена 380 лв. (купи от Offroadshop.BG)

Този и други предлагани от нас продукти, на стойност над 150 лв., могат да бъдат закупени и на изплащане с Уникредит потребителско финансиране!

Ricoh WG-M1 може да бъде закупена от нашия онлайн магазин Offroadshop.BG или да бъде поръчана на тел. 02 962 7142. Този и други Pentax / Ricoh продукти може да разгледате и в нашия шоурум на адрес: София, ж.к. Илинден, бл. 127 Б (бул. Тодор Александров до кино Арена-Запад).

Безплатна доставка за цялата страна с Тип топ Куриер!

Този и други предлагани от нас продукти, на стойност над 150 лв., могат да бъдат закупени и на изплащане с Уникредит потребителско финансиране!

Comments are closed.