рали Breslau / Рали Новини

Нови дати за Baja Deutschland 2015!

baja_deutschland_2015Най-популярното и голямо баха състезание в Европа – Baja Deutschland 2015 ще бъде с нови дати на провеждане. Наследникът на Baja Saxonia и Baja 300, който сега е част от Breslau сериите, под ръководството на оф-роуд доайена Александър Ковачев, трябваше да се проведе от 14 до 16 май тази година. Поради активност на немските екологични власти, тази пролет ситуацията в региона на провеждането на територията на минния комплекс Mibrag край Лайпциг, Германия коренно се промени.

Заради миграция на защитени животински видове в терена, на който се провежда надпреварата, властите са издали заповед за прекратяване на всякакви активности от 1 април до 1 септември в голяма част от земите, през които минава трасето на Baja Deutschland 2015. Забраната важи не само за състезанието, но и за активностите на минния оператор и земеделските стопани в района.

baja_deutschland_2014_final1Поради огромния интерес към Baja Deutschland 2015 и високите стандарти на организацията, канцелирането на събитието е невъзможно и никога не е било предмет на обсъждане. След проведени разговори с властите и голяма част от състезателите, бе взето решение датите на състезанието да се изместят за по-късна дата през годината, съобразени с активния състезателен сезон. Така, новите дати за провеждане на Baja Deutschland 2015 ще бъдат 23 – 25 октомври. Много от заявилите участие за пролетта състезатели са одобрили новото решение на организатора, а за тези които имат други планове и няма да могат да участват в състезанието през есента са предвидени компенсации, като възстановяване на стартовите такси, както и облекчени условия за участие в изданията на рали Breslau – Breslau Poland 2015 и Balkan Offroad Rallye 2015 (екс-Balkan Breslau Rally).

Така, с нетърпение очакваме Baja Deutschland 2015, която този път през есента отново ще събере елита на европейския рали-рейд.

Comments are closed.