АВТО 4x4 / премиери

Нови детайли за фейслифта на Mercedes G-Class: идват G63 и G65 AMG

Очаквания от заклетите оф-роудър фейслифт на легендарното “кубче” Mercedes G-Class ще бъде факт съвсем скоро. До момента имаше известни слухове за промените по всъдехода, но вече има почти сигурна информация за обновения модел.

Досега, ако искахте наточена и бърза Г-класа, имахте само един избор – 5,4-литров V8 с компресор и 5-степенен автоматик. Макар този агрегат да има огромен въртящ момент и уникален звук, определено не е най-съвременната техника на света. Сега, Mercedes заменя настоящата версия на AMG с нов битурбо V8 с работен обем 5,5 литра, който ще носи означението G63 AMG.

Но това не е всичко, както казваха в един телешоп – немските инженери отиват още по-далеч. Милионите слухове за задвижван от V12 G-Class AMG стават реалност! Mercedes G-Class G65 AMG, задвижван от 6-литров агрегат, идва с 612 “коня”!

Повече за AMG версиите ще ви разкажем утре сутрин, а сега да се фокусираме върху “конвенционалните” версии. Познатия G500 с V8 бензинов агрегат ще е наличен както и досега, като закрита и кабрио версия. Що се отнася до дизел, на разположение е G350 BlueTEC.

Подробности за обновения Mercedes G-Class очаквайте с първото си кафе утре :)…

Comments are closed.