АВТО 4x4 / премиери

Новият Fiat Panda Cross изглежда като мини джип

fiat_panda_cross_2014_1Компактният оф-роудър Fiat Panda Cross ще бъде представен официално на започващия след броени дни международен автомобилен салон в Женева. Моделът е по-грубовата версия на Panda 4×4 със сериозен оф-роуд боди кит.

Fiat Panda Cross e с оф-роуд предна броня, променени светлини за мъгла, уголемени арки на калниците и рейки на тавана. Задната броня също е променена. Мъникът е качен на 15-инчови алуминиеви джанти. В интериора също има промени – кожени седалки и Blue&Me информационно-развлекателна система.

fiat_panda_cross_2014_2Fiat Panda Cross е оборудван с torque-on-demand система за задвижване на четирите колела, позната от Panda 4×4. Тя разпределя двигателно усилие между предния и задния мост според сцеплението им. Към нея се предлага различни асистенти, като Hill Descent Control. Окачването е с подобрени МакФерсони отпред и по-натегната торсионна щанга отзад.

За задвижването отговаря турбобензинов агрегат с обем 0.9 литра, развиващ 90 к.с. и 145 Nm или 1.3-литров MultiJet турбодизел с 80 к.с. и 190 Nm. Трябва да споменем, че тези два агрегата са с по 5 к.с. по-мощни от тези, монтирани на стандартните модели. От Fiat са монтирали специфично настроена 6-степенна механична скоростна кутия на бензиновия агрегат с по-къса първа предавка.

Fiat Panda Cross ще е в продажба есента, като ще е по-скъп от стандартен Panda 4×4.

Comments are closed.