АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Новият Ford Everest на базата на Ranger (галерия и видео)

2015_ford_everestНовото поколение на всъдехода Ford Everest бе представено официално вчера. Седемместният SUV е базиран на актуалния пикап Ranger, но с фокус към пасажерите, а не към товарните възможности. За съжаление, новият Ford Everest няма да се предлага в Европа, а само на пазарите в Китай, Австралия, Индия и др.

Макар и базиран на Ranger, новият Ford Everest е с по-премиум дизайн и вид, въпреки очевидната прилика с донора си. Всъдеходът е с дневни LED светлини, алуминиеви защити отпред и отзад и обновена хромирана решетка. Машината, разбира се, е с класни оф-роуд възможности, като клирънсът й е 225 мм, а дълбочината на газене във вода е 800 мм. Ъгълът на атака е 29 градуса, а на спускане – 25. Товароносимостта на всъдехода е 750 кг, а на покрива може да се превозва товар до 100 кг.

Седемместната кабина на Ford Everest предлага над 30 ниши за багаж, а при сваляне на втория и третия ред седалки обемът на товарното отделение става 2010 литра. Новият SUV е с информационно-развлекателна система SYNC2 и 8-инчов тъчскрийн дисплей, два USB входа, 240-волтов контакт и др.

Новият Ford Everest е с богата гама системи за асистиране и сигурност като асистент за потегляне, качване и спускане на наклон, предупреждение за напускане на лентата, за обект в мъртвата зона на огледалата, адаптивен круиз контрол и т.н.

Що се отнася до двигателната гама, новият Ford Everest ще се предлага с 4-цилиндров двулитров бензин EcoBoost, 2,2-литров дизел Duratorq TDCi и 3,2-литров 5-цилиндров Duratorq TDCi. В зависимост от двигателя, всъдеходът ще се предлага с 6-степенни механични или автоматични скоростни кутии.

Comments are closed.