АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Новият Ford F-150 Raptor 2017 взриви Детройт (видео)

2017_ford_f-150_raptorНовото поколение на Ford F-150 Raptor блесна на международния автомобилен салон в Детройт. Наричан от създателите си „върховият мощен оф-роуд пикап“, моделът е с еволюционен дизайн, който все пак не го отдалечава от корените му.

Отпред, новият Ford F-150 Raptor има голяма решетка с интегрирани фарове и огромен надпис Ford. Фаровете са с LED технология. Под тях виждаме алуминиева подкартерна защита. Предните калници са с отвори за вентилация, през които минава въздушната струя, отвеждаща топлина от спирачките. В калниците са поместени 17-инчови лети джанти с BF-Goodrich А/Т КО2 гуми.

В купето на Ford F-150 Raptor се усещат най-много промени: волан с перца за смяна на предавките, външен контролен панел за допълнителни аксесоари (фарове, въздушен компресор, лебедка) и др.

От Ford отказаха да дадат повече информация, но потвърдиха, че Raptor ще се задвижва от 3.5-литров EcoBoost V6. Мощността му ще е по-висока от тази на настоящия 6.2-литров V8, който развива 411 к.с. и 587 Nm. Двигателят ще е куплиран с нова 10-степенна автоматична трансмисия и нова 4х4 система. Ford F-150 Raptor ще разполага и с нова Terrain Managment система, която позволява на шофьора да избира между няколко различни режима в зависимост от настилката: Normal, Street, Weather (дъжд, сняг и лед), Mud/Sand и Baja/Rock. Всеки един от тези режими калибрира задвижването и системата за следене на сцеплението, ABS-а и AdvanceTrac системата са контрол за оптимално представяне.

И ако до тук нищо не ви впечатлява, пикапът ще може да бъде оборудван с опционалния Torsen преден диференциал, който „значително“ ще подобрява оф-роуд възможностите. Ламарините на Ford F-150 Raptor са от по-здрава стомана, но самото возило тежи с 227 кг по-малко от предшественика си, благодарение на употребата на алуминий в конструкцията.

Ford F-150 Raptor ще излезе на пазара през есента на 2016 г.

Comments are closed.