АВТО 4x4 / премиери

Новият Ford Kuga ще е на пазара през лятото (галерия + видео)

Новото поколение на Ford Kuga бе официално представено на автомобилния салон в Женева. Изглеждащ идентично с американския модел Ford Escape, Kuga е с агресивна предница с тясна решетка и големи въздухозаборници. Фаровете изглеждат излети, капакът е раздут, а голяма новост е багажникът, който може да се отваря като поставите крака си под задната броня (стига ключът на автомобила да е във вас).

Дизайнът на интериора не е крайно различен, спрямо този на предходното поколение, с приятен дизайн, черно арматурно табло и метални акценти. Като цяло, мястото за пасажери и багаж е леко нараснало и багажникът може да побере с 82 литра повече от преди. Като технологии, новият Ford Kuga предлага системата SYNC, активен паркинг асистент и информация за “мъртвата зона” на страничните огледала.

При пускането си на пазара, всъдеходът ще се предлага с двулитров TDCi дизелов двигател с два варианта на мощността – 140 и 163 к.с. Впоследствие може да се появи 1,6-литров бензинов Ecoboost агрегат с мощност 175 к.с.
Системата за задвижване на четирите колела е подобрена спрямо тази на предходния модел и електронният й контрол сработва още по-бързо, при загуба на сцепление.
Новият Ford Kuga ще се появи на пазара през втората половина на годината.

Comments are closed.