АВТО 4x4 / Интересно

Новият Ford Ranger стана Международен пикап на 2013 година

Новият Ford Ranger спечели наградата „Международен пикап на 2013 г.“ след обстойно тестване на пистата Милбрук в Бедфордшир, Англия, след което бе награден с 47 точки – повече от общия резултат на втория и третия, съответно – Isuzu D-Max и Volkswagen Amarok. Отличието бе връчено на Ford от председателя на журито Питър Виман на изложението за корпоративен транспорт в Дъблин. Всеки член на журито е поставил новия Ranger на първо място, хвалейки неговите възможности на и извън пътя, силната му гама двигатели, товарните му възможности и способността му за теглене, както и безопасността му.

Новият Ford Ranger се предлага в три версии на кабината – единична, удължена и двойна – които са сред най-просторните в сегмента. Предлага се с избор от два Duratorq TDCi дизелови двигатели и с възможност на задвижване 4х2 и 4х4. Проектиран изцяло наново, Ranger осигурява повече товарно пространство, водеща в класа способност за теглене на ремарке, иновативни нови технологии за комфорт и в помощ на водача. Това е първият в света пикап с максималните 5 звезди на тестовете на Euro NCAP.

Ford тази година вече спечели наградата „Международен ван на 2013 г.“ за новия Transit Custom, а 1.0-литровият бензинов EcoBoost двигател бе провъзгласен за „Международен двигател на 2012 г.“ Новият Ford Ranger е в продажба във всички основни пазари в Европа, включително и в България.

Comments are closed.