АВТО 4x4 / бизнес

Новият Ford Ranger тегли ТИР в София

Новият Ford Ranger показа, че е способен да тегли дори и тежкотоварен камион, при това под наклон, който определено не е в полза на пикапа. Демонстрацията бе направена на територията на центъра на „Мото-Пфое“, официален представител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover у нас.

Ford Ranger е интересен не само с тези си умения. Освен че е най-безопасният в сегмента си според тестовете на независимата организация EuroNCAP (eдинственият с макс. оценка от 5 звезди), автомобилът е избран за пикап на 2013 г. в световен мащаб. „Работягата“ разполага с огромен товарен обем (2 куб. м), способен е да пренася до 1,5 т багаж и да тегли тежест до 3,5 т. Понижаващите му предавки го правят абсолютен цар на тежкия офроуд. Пикапът се предлага с 2,2-литров дизелов двигател с макс. мощност 150 к.с., както и с 3,2-литров мотор с макс. 200 к.с. Силовите агрегати се съчетават с 6-степенни механични или автоматични предавателни кутии.

1592 нови автомобила Ford са продадени в България през 2012 г., като безспорен лидер е Fiesta, първенец в В-сегмента у нас. От марката Volvo реализацията възлиза на 166 единици, от Jaguar – на 11, а от Land Rover – на 190.

„Това, че държавата от 30 ноември най-сетне призна автомобилите като необходимо средство за производство и важен разход за една компания и позволи данъчен кредит за оперативния им лизинг, е огромна крачка напред, тъй като това автоматично ще вдигне продажбите“, сподели Димо Николов, управител на „Мото Пфое“.
източник: www.speed-press.com

Comments are closed.