АВТО 4x4 / премиери

Новият Jeep Grand Cherokee 2014 на Автомобилен салон София

Jeep_Grand_Cherokee_2014_sofiamotorshowНовият Jeep Grand Cherokee 2014, който претърпя сериозни подобрения по отношение на поведение, дизайн и комфорт, може да бъде видян на щанда на Балкан Стар в зала 3 на Интер Експо Център по време на Автомобилен салон София 2013.

При всички модификации предната решетка е скъсена, фаровете са изтънени и предният долен перваз е леко повдигнат, докато светлините за мъгла са качени нагоре и много по-изразени. Автомобилът е оборудван с би-ксенонови фарове с дневни LED светлини и предлага богат избор от нови цветови решения отвън и вътре в купето.

Новата 8-степенна автоматична скоростна кутия на Chrysler Group дебютира с 3-литровия V6 дизелов двигател, както и с бензиновите V6 и V8 модификации. Новата скоростна кутия намалява консумацията на гориво и разхода на вредни емисии, като предлага по-бързо ускорение, по-прецизно и гладко превключване на скоростите и извежда качеството на управлението до нови нива. Допълнителен принос за подобрената икономия на гориво при Jeep Grand Cherokee 2014 е системата Eco Mode, която оптимизира превключването на скоростите, а при V8 модификациите изключва част от цилиндрите с цел икономия на гориво. При желание за по-спортно поведение, бутон на централното табло позволява на водача да го изключи.

Нововъведения се предлагат и при развлеченията – такива са новият UConnect с 8,4 инчов тъчскрийн и изцяло новият за марката 7-инчов TFT информационен дисплей на инструменталното табло.
Оф-роуд способностите са на силно ниво благодарение на системата на Jeep за въздушно окачване Quadra-Lift и системата за контрол на сцеплението. Новият Jeep Grand Cherokee 2014 предлага също най-иновативните системи за активна и пасивна безопасност, включително новата Selec-Speed Control – за ръчно управление на предавките от волана.

Системата за контрол на сцеплението Select-Terrain е подобрена с въвеждането на новата система за ръчно управление на предавките Select-Speed Control, която в комбинация с Off-road пакета, позволява на водача да контролира скоростта на спускане или изкачване като използва превключвателите на волана вместо педалите на газта или спирачката.

Новият Jeep Grand Cherokee 2014 разполага с повече системи за сигурност, в допълнение към многото налични системи в предходния модел. Такава е системата Forward Collision Warning с Crash Mitigation – тя използва сензори на базата на радар и проверява дали автомобилът не приближава предходния прекалено бързо, ако е необходимо подава сигнал на водача, за да може да предприеме действия и да избегне сблъсък. Ако водачът не реагира Forward Collision Warning и Crash Mitigation автоматично спират автомобила, за да не се допусне инцидент.

Comments are closed.