АВТО 4x4 / премиери

Новият кросоувър Citroen DS 6WR ще е само за Китай

citroen_ds_6wr_1Автомобилният салон в Пекин бе домакин на премиератата на Citroen DS 6WR – дългоочакваната серийна версия на представения точно преди година концептуален SUV DS Wild Rubis.

Citroen DS 6WR според много спекулации трябваше да се казва DS X7, но французите се спряха на новото име. Лансиран като „рафиниран и премиум“, серийният модел е получил доста неща от Wild Rubis. Автомобилът е с дължина 4.55 м, ширина 1.86 м и височина 1.61 м. Колесната му база е 2.73 м и е „сложен“ на 19-цолови лети джанти.

citroen_ds_6wr_3Предницата на Citroen DS 6WR е взаимствана от седана DS 5LS и е с пластмасови предна броня и калници, докато огледалата са боядисани в стъклено-черно. Забелязваме и сиви релси на тавана, хромирани лайсни по целите врати, ксенонови фарове и LED дневни светлини. За момента новият кросоувър ще се предлага само с предно предаване и системата за контрол на сцеплението Grip Control. Двигателят е модифициран за 160 и 200 к.с. мощност, като и в двата варианта ще работи с 6-степенен автомат. Производството на Citroen DS 6WR ще започне във фабриката Шенжен в Китай и първият продаден автомобил се очаква през 2015 г. Моделът е предназначен за момента само за китайския пазар.

Comments are closed.