АВТО 4x4 / премиери

Новият Mercedes G-Class: официално и детайлно (галерия)

След дълго чакане, най-накрая се появи информация за ъпгрейднатия Mercedes G-Class. Обновеният всъдеход иска да затвърди лидерската позиция сред оф-роуд возилата с много иновации и подобрения.

Интериорът е с детайли от ексклузивни материали, а инструменталното табло и централната конзола са с изцяло нов дизайн. В полезрението на водача вече има цветен екран, намиращ се между оборотомера и скоростомера.

Автомобилът ще се предлага със сложна COMAND онлайн система, комбинираща в себе си навигация и интернет достъп. Новите LED дневни светлини и външните огледала са претърпели дискретни промени. Опциите за безопасност са стандартни и могат да се допълнят от асистент за мъртвата зона, парктроник и адаптивен темпомат със следене на дистанцията.

От пърия модел, пуснат в производство през 1979 г., Mercedes G-Class претърпява няколко фази на еволюция. През 33-годишната си история Mercedes-Benz рефинират всяка една част по оф-роудъра, давайки му първокласен интериор, пътни качества и др.

В двигателният отсек ще се монтират 350 BlueTEC и G500 двигателите, като и двата се предлагат за късата и дълга база. Кабрио версията ще е само G500.

Базовата версия на дългата база е G350 BlueTEC с V6 дизелов двигател и работен обем 2987 куб. см. Максималната му мощност е 211 к.с. при 3400 об/мин, а максималният въртящ момент е 540 Nm от 1600 до 2400 об/мин. Алтернатива на дизеловия агрегат е G500 с мощния си 5,5-литров V8. Той развива 388 к.с. и 530 Nm. Същият двигател ще се монтира и в G 500 Cabriolet.

продължава на стр. 2

Comments are closed.