АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Новият Mercedes GLE Coupe официално

mercedes_gle_coupe_officialDaimler официално представи новия Mercedes GLE Coupe, преди официалната му премиера на автомобилния салон в Детройт след месец. Представен като концепцията Coupe SUV в Пекин тази пролет и познат доскоро като MLC (преди от Mercedes да сменят имената на SUV моделите си), новият всъдеход – купе ще влезе в директна битка с BMW X6.

Серийният Mercedes GLE Coupe доста прилича на концептуалния модел от пролетта, но е поизчистил някои от детайлите си. Кросоувърът е с разлята предница и нова решетка отпред, динамичен силует отстрани и отличителна задна част, с някои заемки от представения неотдавна S-Class Coupe. Разбира се, моделът е с отличителни защитни панели в долната част на купето, а сред останалите отличителни белези са масивни колесни арки, хромирани детайли и двойна изпускателна система. Стандартно, Mercedes GLE Coupe ще се предлага с 20-инчови колела, а опционално се предлагата такива с размер 21 и 22 инча.

Върхова версия на новия Mercedes GLE Coupe ще е GLE 450 AMG, който в добавка има агресивен AMG боди кит и 21-инчови олекотени джанти. Вариантът е с въздушно окачване AIRMATIC с адаптивни настройки според стила на карането и функция, автоматично снижаваща окачването и клирънса при по-високи скорости.
GLE 450 ще се предлага с 9-степенната автоматична скоростна кутия на AMG със система Dynamic Select, включваща 5 индивидуални режима на поведение на автомобила – INDIVIDUAL, COMFORT, SLIPPERY, SPORT и SPORT+.

В салона на AMG версията на Mercedes GLE Coupe има отличителни акценти като спортен волан с напа облицовка, стоманени спортни педали и карбонови апликации. Що се отнася до интериора на стандартния модел, там също можем да видим спортни седалки и волан, както и нов дисплей на информационно-развлекателната система. Декорациите тук са алуминиеви или дървени.

Задвижващата гама на Mercedes GLE Coupe ще включва за начало три двигателя. Дизеловият GLE 350 d 4MATIC ще е с мощност 258 к.с. и 620 Нм. Следва бензинов GLE 400 4MATIC с V6 трилитров битурбо мотор, постигащ 333 к.с. и 480 Нм, а гамата завършва със споменатия по-горе GLE 450 AMG с 367 к.с. и 520 Нм.

Comments are closed.