АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Новият Nissan Murano е вдъхновен от Resonance (видео)

2015_nissan_murano (13)На автомобилният салон в Ню Йорк бе представено изцяло новото поколение на луксозния кросоувър Nissan Murano. Моделът бе показан като концепция под името Resonance в началото на 2013 година, а серийната му версия е доста вдъхновена от прототипа, който видяхме в Детройт миналата зима.

Новият Nissan Murano е в стила на новия кросоувър дизайн на марката, започнат с новите Qashqai, X-Trail и Pathfinder, с подчертани линии, нова решетка, изцяло нови светлини отпред и отзад, панорамен стъклен покрив, LED фарове и 20-инчови алуминиеви джанти. Стилът на екстериора надали ще се хареса на всеки, но отвътре ще изобилства от премиум материали и модерен дизайн. Двигателят ще се стартира и спира с бутон, а пасажерите ще разполагат с двузонален климатроник и 7-инчов екран. Като опция ще се предлагат първокласна кожена тапицерия, предни седалки с обдухване и подгряване, както и Bose аудио система.

За задвижването на новия Nissan Murano ще се грижи добре познатият 3,5-литров V6 двигател, който е обновен и доставя максимална мощност от 260 к.с. и въртящ момент от 325 Нм. Двигателят е стикован с Xtronic скоростна кутия, а като опция се предлага задвижване на четирите колела. В Америка новият кросоувър ще се предлага от лятото, а европейската версия ще бъде разкрита по-късно.

Comments are closed.