АВТО 4x4 / премиери

Новият Nissan Navara официално (галерия и видео)

nissan_navara_np300_2015След като бе загатнато преди няколко дни, новото 12-то поколение на пикапа Nissan Navara бе представено официално и детайлно. Култовият японски пикап, познат на места като NP300 и Frontier, е получил серия обновления както в естетическо, така и в технологично отношение.

Външният вид на новия Nissan Navara вече изглежда доста по-рафиниран и премиум с новата решетка, напомняща на освежената гама модели на японците, както и с изобилието от хромирани детайли. Линията на пикапа изглежда по-динамична и спортна от тази на предшественика. Въпреки глезотиите и луксозните похвати като LED светлини и мигачи в огледалата, от Nissan обещават новият NP300 Navara да е все така жилав работяга и корав оф-роудър.

Nissan Navara 2015 ще се предлага с нови екстериорни цветове, сред които Savannah Yellow и Earth Bronze, комбинирани с черни колони на вратите и хромирани огледала. В интериора, качеството също изглежда повишено и изобилства от алуминиеви детайли. В централната конзола откриваме нов TFT дисплей с висока резолюция, извеждащ данни и изображения за навигация, аудиосистема и горивната ефективност.
Nissan Navara е с преработено шаси от високоякостна стомана, както и с обновено окачване (амортисьори отпред и ресори отзад), като от компанията твърдят, че возията е станала по-комфортна. Редуциране и радиусът на завиване.

За задвижването на новия Nissan Navara NP300 ще се фрижи обновена версия на добре познатия 2,5-литров дизелов двигател, който ще се предлага в два варианта на мощността – 163 к.с. и 403 Нм, както и 190 к.с. и 450 Нм. Обещанието е двигателят да е с до 11% по-икономичен от настоящата версия. За някои пазари ще се предлага и 2,5-литров бензинов двигател, а изборът на скоростна кутия ще е между 6-степенна механична и 7-степенен автоматик.

Подобрена е и 4х4 системата в новия Nissan Navara, като активирането на предния мост става и в движение. На разположение ще са и системи като асистент за потегляне и спускане по наклон, контол на спирачното усилие и буксуването, блокаж на диференциала и т.н. Пълни подробности се очакват по-късно през лятото.

Comments are closed.