АВТО 4x4 / премиери

Новият пикап Ram 1500 с официален дебют (галерия + видео)

Chrysler представи обновения Ram 1500 на автосалона в Ню Йорк. Пикапът, познат до неотдавна като Dodge Ram, е получил нова предна броня, по-масивна решетка и предни светлини със светодиодни секции. Задните фарове също са със светодиоди. Освен това, конструкторите са променила дизайна на салона, добавили са информационно-развлекателна система Uconnect и са нанесли корекции и по арматурното табло, в което е вграден 3,5-инчов дисплей.

Под капака вместо досегашния 3,7-литров V6 ще боботи 3,6-литров Pentastar V6, развиващ 305 к.с. и 364 Nm. Разходът на гориво е намален с 20%: 13,8 л/100 км в града и 9,8 л/100 км при извънградско управление. Клиентите ще могат да поръчат и 5,7-литров HEMI V8 с 395 к.с. и над 550 Nm въртящ момент, който също е станал по-пестелив. И двата двигателя са куплирани с новата 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Инженерите са се погрижили за икономичността на двигателите, инсталирайки система за контрол на температурата, електрически усилвател на волана и start/stop система на двигателя.
Пикапът е с променено шаси, което е изработено от по-здрава стомана. Моделът ще се предлага с опционално въздушно окачване с 5 нива на регулиране, благодарение на което клиренсът може да бъде увеличен до 508 мм или намален до 279 мм.

Comments are closed.