АВТО 4x4 / премиери

Новият Range Rover Sport вече е в България

range_rover_sport_2014_bgНовият Range Rover Sport направи премиера на българския пазар по време на Пловдивския панаир. Машината, предлагана у нас от Мото Пфое определено събра погледите на посетителите.

Новото поколение на всъдехода е проектирано така, че да улови отличителните гени на своя предшественик, като същевременно носи дръзки аспекти на еволюция, които го позиционират в сърцето на портфолиото на марката, между Range Rover и Evoque. Range Rover Sport заема уникално място в своя сегмент, а дизайнът на новия модел затвърждава статуса му на идеалния спортен SUV. С по-плавния ъгъл на предното стъкло, заобления профил и полегат покрив, новият Sport е с 8 % по-аеродинамичен от предишния модел.

Въпреки че е разработен наред с Range Rover и има общи черти с него, изцяло новият Range Rover Sport разполага със 75 % уникални части, много от които оказват пряко влияние върху усещането за него. Една от най-важните иновации е възможността за избор на 4х4 задвижване – от „класическото” за марката с бавни предавки и новата система Terrain Response, до ново спортно задвижване с многодисков съединител. Цената на модела започва от 120 600 лв. с ДДС.

Comments are closed.