АВТО 4x4 / премиери

Новият SsangYong Rexton W на автомобилния салон в София

ssangyong_rexton_w_sofiamotorshow2013Новият корейски флагман SsangYong Rexton W отбеляза своята българска премиера по време на Автомобилен салон София 2013. Третото поколение на всъдехода представя доста новости както в дизайна, така и в технологично отношение.

Ssangyong Rexton W, бе представен за първи път на автоизложението в Бусан, Южна Корея. Моделът е по-скоро еволюция на предшественика си, отколкото революционно обновен. Интериорът е станал по-изчистен, като използваните материали изглеждат по-качествени. Що се отнася до външния вид, сред забележимите новости са обновените предни и задни светлини, както и по-рафинирания профил като цяло.

Новият SUV се задвижва от XDi200 LET (Low End Torque) дизелов двигател, който ще предлага добра ефективност и ниски нива на шум и вредни емисии. В комбинация с мотора ще работи 5-степенна автоматична скоростна кутия, ползвана от Mercedes.
Като резултати се очакват стойности около 7,5 л/100 при извънградско шофиране, с около 20% по-добри от тези на предишните генерации. Автоматичната кутия на новия Ssangyong Rexton W работи за понижаване на разхода, държейки двигателя в диапазона на максималния въртящ момент (от 1500 до 2800 об/мин).

Comments are closed.