АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Новият Suzuki Vitara блесна в Париж

suzuki_vitara_2015_premiereСерийният Suzuki Vitara бе звездата на японския автопроизводител на автомобилния салон в Париж. Обявеният по-рано тази година модел, който изненадващо не заменя Grand Vitara, а е позициониран под нея, бе показан миналата година като концепцията iv-4, като настоящият продукт е запазил много от чертите на прототипа.

Новият Suzuki Vitara предлага редица нововъведения отвън и отвътре. Всъдеходът ще се задвижва от М16 1.6-литров бензинов или D16AA 1.6-литров дизелов агрегати. И двата развиват максимална мощност 120 к.с., но дизеловият разполага с 320 Nm въртящ момент, а бензиновият едва със 156 Nm. За бензиновата версия ще се предлага 5-степенна механична трансмисия, а за дизеловата 6-степенна, отново механична. М16 може да бъде куплиран и с 6-степенен автоматик. Стандартно Suzuki Vitara ще е оборудвана само с предно предаване, докато ALLGRIP 4х4 системата, взаимствана от SX4 S-Cross, ще е опция срещу доплащане.

Моделът ще излезе на пазара следващата пролет, а от Suzuki обещават богато разнообразие от цветове и възможности за персонализация.

Comments are closed.