АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Обновените Audi Q3 и RS Q3 (галерия и видео)

2015_audi_q3_rs_q3След появата си на пазара през есента на 2011 година, Audi Q3 бързо се превърна в успешен за марката модел. Сега на дневен ред е сериозен фейслифт на компактния SUV, както и на неговия „горещ“ събрат RS Q3, като обновленията засягат както дизайна, така и технологиите.

Четирицилиндровите мотори на Audi Q3 – три бензинови TFSI и три TDI clean diesel, сега са с увеличена мощност и едновременно с по-нисък разход на гориво, а отделяният СО2 е намален с до 17 процента. Работният им обем е 1,4 и 2,0 литра, а мощността им е в диапазона от 120 до 220 к.с. Всички агрегати са с принудително турбопълнене и директно впръскване на горивото и спазват стандарта Euro 6. За намаляването на разхода и СО2 емисиите допринася наред с другото и технологията Audi cylinder on demand.

В дизайна на обновеното Audi Q3 ясно са подчертани внушенията на линията тип купе. Хоризонтални линии и пластичната радиаторна решетка Singleframe са отличителни детайли в предницата. Новост при Audi Q3 са линиите на оборудване design и sport с техните върхови предложения S line спортен пакет, S line екстериорен пакет, дизайнерски пакет Audi exclusive и екстериорен дизайнерски пакет Audi exclusive. Технологията Xenon plus с дневни LED светлини вече се предлага серийно. По желание Audi Q3 се предлага и с основни предни светлини с LED технология.

Серийното оборудване на новото Audi Q3 е достатъчно богато, но може да бъде допълнено с пакета вътрешни LED светлини и с електрическото регулиране на предните седалки. При системите за подпомагане на водача спирачният асистент за предпазване от последващ сблъсък се предлага серийно. По желание клиентът може да си поръча и други системи за подпомагане.

Едновременно с Audi Q3 беше усъвършенствано и Audi RS Q3 – компактният мощен SUV модел е станал още по-„наточен” и динамичен. Неговият петцилиндров мотор с работен обем 2,5 литра вече достига мощност от 340 к.с. и 450 Nm въртящ момент, а ускорението до 100 км/ч става за 4,8 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Седемстепенната трансмисия S tronic, която предава задвижващите моменти към системата за перманентно задвижване на четирите колела quattro с нов хидравличен ламелен съединител (пето поколение), също е подобрена. По желание серийната спортна ходова част RS може да бъде оборудвана с адаптивни амортисьори. Кормилната уредба е със спортни настройки, а системата за динамично шофиране Audi drive select се вгражда серийно.

Продажбите на обновения Audi Q3 започват от февруари 2015 година, а тези на RS Q3 в Германия – през първото тримесечие на 2015 г.

Comments are closed.