АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / концепции

Оф-роуд кабриолетът Volkswagen T-ROC детайлно (галерия)

На автомобилния салон в Женева бе оповестена по-подробна информация, както и снимки на концептуалния SUV кабриолет Volkswagen T-ROC. Прототипът, както вече писахме, ни намеква за визията на бъдещите високопроходими модели на немския автомобилен производител.

Много е възможно базираният на новaта модулна платформа MQB Volkswagen T-ROC да се превърне в изцяло нов сериен модел в близко бъдеще или пък да ни представя следващото поколение на Tiguan, например. При всички положения, високопроходимата триврата концепция лови окото с уникалния си син цвят Blue-Splash, триизмерната предна решетка, футуристичните LED светлини, превръщащи се в сигнални мигачи и оф-роуд детайли като черните защитни панели в долната част на купето, масивни колесни арки и 19-инчовите лети джанти. А най-якото в цялата работе е махащия се покрив от две части, който може да се прибере в багажника, представяйки ви пъкна наслада от разходка из природата.

Интериорът на Volkswagen T-ROC е с доста ъгловати мотиви, но за разлика от повечето концепции не е прекалено „космически“, въпреки изобилието от дигитални дисплеи. И тук доста от акцентите са в синия цвят на каросерията, а за водача и пасажерите са предвидени 4 индивидуални кожени седалки, дигитален контрол на климатика и подвижен таблет, служещ за информационно-развлекателна система.

Както споменахме и в предния материал за Volkswagen T-ROC, задвижването е поверено на двулитров турбодизел със 184 к.с. и 380 Нм, комбиниран със 7-степенна DSG скоростна кутия. Задвижването е 4MOTION на четирите колела, а комбинираният разход е 4,9 л/100 км.

 

Comments are closed.