MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Официално: Audi купи Ducati

Audi официално купи от Investindustrial Group легендарния производител на мотоциклети Ducati. Транзакцията ще бъде финализирана възможно най-бързо, като управителният борд на Audi AG и Volkswagen AG потвърди сделката.

След емблематичните италиански марки като Lamborghini и Italdesign, Ducati ще бъде третата в портфолиото на немския автомобилен производител в Италия.

Производителят на мотоциклети Ducati е глобална и активна компания с производствени мощности в Болоня и собствен завод в Тайланд. Поддържа огромна дистрибуторска мрежа на стратегически пазари. Експертите предричат огромен ръст на продажбите на мотоциклети в близките няколко години, особено в Азия. Близо 42 000 мотоциклета е продала Ducati през миналата година, като компанията е генерирала приходи в размер на 480 млн. евро. В нея работят около 1100 души.

Компанията е основана от Адриано и Марсело Дукати в Болоня през 1926 г. Първоначално се е наричала Societa Scientifica Radiobrevetti Ducati, тъй като основният й предмет на дейност е бил производството на части за радиоприемници. Началото на мотоциклетния й бизнес е поставено през 1949 г.

Comments are closed.