Рали Дакар / Рали Новини

Официално: Сайнц и Ал-Атия в рали Дакар 2013 с Qatar Red Bull

Вече е официално – победителите от рали Дакар 2010 и 2011 Насър Ал Атия и Карлос Сайнц се завръщат в надпреварата с отбора Qatar Red Bull Rally Team. Двамата ще пилотират бъгита, специално конструирани от специалисти от Калифорния.

Навигатори на пилотите от Qatar Red Bull Rally Team ще бъдат хората, с които Сайнц и Ал-Атия вкусиха победата с Volkswagen – Лукас Круз и Тимо Готшалк. Интересното е, че двамата копилоти ще разменят местата си, като Готшалк ще навигира Сайнц, а Круз – Ал-Атия.

„Наистина съм щастлив да обявя участието на Qatar Red Bull Rally Team в рали Дакар 2013. Автомобилите ни са готови и сега насочваме усилията си към Южна Америка”, коментира Ал-Атия. Неговият съотборник Карлос Сайнц добави „Не е лесно да се подготви изцяло нов автомобил за рали Дакар. Първите ми впечатления от това бъги са ,че е много впечатляваща машина. Отборът ни има големи надежди за Дакар”.

Бъгитата на Сайнц и Ал-Атия ще са част от 459-те машини от всички класове, които ще видим на старта на Дакар 2013 в Лима. Тази година, както знаете, отново ще има българско участие в легендарния маратон.

Comments are closed.