АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Официално: Subaru Forester tS мачка с 280 к.с.

subaru_forester_ts_stiСлед серия от тийзъри, официално бе представен Subaru Forester tS (лансиран доскоро като Forester STI), предлагащ ултра доза от характеристиките на Impreza WRX, вместо традиционните ценности на SUV машина.

Subaru Forester tS определено е по-агресивен от стандартния високопроходим модел. Нови са предният и заден спойлер, STI-брандирана решетка и 19-инчови алуминиеви джанти. Кросоувърът има и спойлер на задния капак, черни детайли и спортно окачване, понижаващо клиренса с 15 мм.

Спортната насоченост продължава и в купето на Subaru Forester tS, където виждаме спортни седалки с кожа и алкантара и STI-лога. Моделът е и с кожен спортен волан и карбонови детайли. Други разлики откриваме в инструменталното табло и бутона за запалване на двигателя.

Мощността от 280 к.с. и 350 Nm идват от 2.0-литров 4-цилиндров агрегат с турбокомпресор и оптимизирани карти на ECU-то. Двигателят е свързан с Lineartronic вариаторна трансмисия с нови настройки и нов маслен охладител. Окачването на Subaru Forester tS е с по-дебели стабилизиращи щанги, а за спирането отговарят вентилирани Brembo дискове и апарати.

За съжаление на феновете от цял свят, Subaru Forester tS ще се предлага приоритетно за Япония, а производството е ограничено до едва 300 бройки на стартова цена от около 30 000 евро.

Comments are closed.