АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Официално: това е новият Porsche Macan (видео)

Днес се състоя официалната световна премиера на серийния Porsche Macan. Компактният SUV на спортната немска марка идва на пазара с амбициите да е също толкова успешен, колкото „баткото” Cayenne.

Дълго време наричан Cajun (Cayenne Junior), новият Porsche Macan определено впечатлява с мощен и атлетичен дизайн, макар и посъбран в по-компактна опаковка. Всъдеходът е дълъг 4699 мм, широк 1923 мм и висок 1624 мм, което го прави една идея по-голям (освен на височина), от Audi Q5, на чиято платформа е разработен.

Окачването на новия SUV, подобно на неговия донор е с двойни носачи отпред и многолинково отзад, а като опция се предлага и въздушно окачване. В сравнение с Q5, Macan има малко по-широка следа, а геометрията е специално настроена за по-спортния кросоувър.

Porsche Macan ще се предлага в три варианта:

Macan S, с V6 битурбо бензинов двигател с обем 3 литра, мощност 340 к.с, максимална скорост 254 км/ч, ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,4 секунди и комбиниран разход 9 л/100 км. Агрегатът ще е стикован със 7-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител. Ще се предлага опционален пакет Sport Chrono, при който показателите ще са още по-динамични.

Macan S Diesel ще е с трилитров битурбо дизел с 258 к.с. и максимална скорост от 230 км/ч. С този агрегат моделът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,3 секунди, а разходът на гориво ще е между 6,1 и 6,3 л/100 км.

Macan Turbo, който е на върха на гамата, ще е с 3,6-литров V6 бензинов мотор с битурбо, който ще постига сериозните 400 к.с. и ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,6 или 4,8 секунди, в зависимост дали е със спортен пакет. Максималната скорост на Porsche Macan Turbo е 266 км/ч, а комбинираният разход на гориво между 9 и 9,2 литра.

На по-късен етап се предвиждат още две базови модификации съответно с двулитров бензинов или дизелов двигател. Базовата цена на всъдехода започва от 57 930 евро в Германия. Повече информация за новия Porsche Macan ще откриете в новия брой на списание OFF-road.BG

Comments are closed.