АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Официално: това е серийното BMW X4 (галерия + видео)

След като представи обновения вариант на кросоувъра X3, сега BMW показа на света официално и неговата купе версия – новото BMW X4. Спортният модел с повишена проходимост, макар и базиран на X3, е взел стила на по-големия X6.

BMW X4 бе представено като концепция преди време, а сега виждаме и неговата завършена серийна версия. Компактният SAC (Sport Activity Coupe), както го наричат баварците, е с агресивна предница и изпъкнала и хищна радиаторна решетка, предни светлини с нов дизайн и отличителни фарове за мъгла, под които виждаме масивни въздухозаборници. Страничният силует на кросоувъра се доближава много до този на класическо спортно купе, а отзад виждаме характерни LED светлини, в разтеглена L-образна форма.

В кабината, BMW X4 неизменно напомня на X3, като виждаме доста алуминиеви акценти, и издържан в лаково черно инструментален панел. Задните седалки могат да се свалят в съотношение 40:20:40, като при свалянето на всички се предлага товарен обем от 1400 литра.

Под капака на новия BMW X4 засега ще видим 6 задвижващи агрегата: двулитров TwinPower 4-цилиндров турбодизел със 190 к.с. и 400 Нм; трилитров 6-цилиндров дизел с два варианта на мощността и въртящия момент – 258/313 к.с. и 560/630 Нм; двулитров TwinPower турбо бензинов агрегат, също с два варианта на мощността – 184/245 к.с. и 270/350 Нм и трилитров 6-цилиндров бензинов TwinPower турбомотор с 306 к.с. и 400 Нм.

Производството на BMW X4 започва още тази пролет, като малко по-късно ще се появи на пазарите в Европа и САЩ (там цената му ще започва от около 45 хиляди долара).

Comments are closed.