Outdoor / пътешествия и експедиции

Околосветски меден месец с кемпър Unimog 1300L

unimog_camper_honeymoon_world_tour_1Представяме ви Дженифър (36 г.) и Петер Глас (41 г.) – немска двойка, която замина на околосветско пътешествие с подготвен Mercedes-Benz Unimog 1300L. От края на април миналата година оф-роудърът е не само превозно средство, но и дом за младоженците, превръщайки медения им месец в многогодишно приключение.

„Ако един автомобил може да ни заведе до края на света, то това е Unimog“ – споделят Дженифър и Петер за своя камион, с който са минали през над 10 държави в Европа и Азия.

unimog_camper_honeymoon_world_tour_2Меденият месец започнал с пътешествие в югоизточна Европа, а преди това с тур из родната има Германия. След като обиколили Италия, Хърватска, Словения, Черна гора, Албания, Македония и Гърция, младоженците се отправили към тежките терени на Анадола в Турция. Оттам двойката потеглила към Иран, Оман и Обединените Арабски емирства, Индия и Шри Ланка, като скоро се очаква да минат през Непал, Тибет, Китай и Монголия.

Пътешествието на Дженифър и Петер с техния дом на колела Mercedes-Benz Unimog 1300 L може да следите на glaarkshouse.com (на немски език).

Comments are closed.