Международни / Рали Новини

Организаторите на “Дакар” ASO се оттеглят от Silk Way Rally

Организаторите на рали “Дакар” Amaury Sport Organization (ASO) обявиха, че тази година се оттеглят от организацията на руското състезание Silk Way Rally. След тригодишно партньорство между французите и руските организатори, тази година “Пътят на коприната” няма да носи етикета Dakar Series.

Като причина за оттеглянето от ASO изтъкват, че краткосрочни фактори са попречили на двете страни да постигнат споразумение за 2012 година и след направения анализ, двете страни са предпочели да се разделят, запазвайки правото си да работят заедно, за да открият по-траен модел за сътрудничество в бъдеще.

Silk Way Rally е едноседмично рали-рейд състезание за автомобили и камиони, което се провежда на територията на Русия със старт от Москва и финал в Сочи. Надпреварата се организира с подкрепата на руското правителство, за да промотира предстоящите през 2014 г. Зимни олимпийски игри в Сочи. Състезанието стана известно като “малкия Дакар”, тъй като звездите от латиноамериканския маратон традиционно вземаха участие и в “Пътя на коприната”.

Comments are closed.