Международни / Рали Новини

От днес започва Africa Eco Race 2015

africa_eco_race_2015_startДнес е първият официален ден на Africa Eco Race 2015. Международният оф-роуд маратон, следващ класическия маршрут на рали „Париж – Дакар“ в Африка, за шеста поредна година ще започне с технически преглед и парад във Франция (курорта Сан Сиприан), след което с ферибот състезателни и асистентски машини ще се отправят към Мароко за същинския старт на надпреварата.

africa_eco_race_2015_routeНа старта на Africa Eco Race 2015 застават 29 мотоциклета, 32 автомобила и 9 камиона. Сред по-знаковите имена, които ще видим из трасетата на Мароко, Мавритания и Сенегал са Давид Фретине и Пал Андерс Улевалсетер при мотоциклетите, както и Жак Луманс, Мирослав Заплетал и Жалай Балаш при автомобилите. Най-интересна се очертава борбата при камионите, където сред 9-те машини на старта ще видим два състезателни Камаза (с пилоти Антон Шибалов и Сергей Куприянов), Томас Томечек с Tatra, португалката Елизабет Якинто с MAN и Миклос Ковач със Scania.

Първият състезателен етап на Africa Eco Race 2015 е на 30 декември в Мароко, а 4 дни по-късно надпреварата влиза в Мавритания, където ще е почивният ден. Финалът на Africa Eco Race 2015 е на 11 януари 2015 в сенегалската столица Дакар.

Ще ви припомним, че в Africa Eco Race 2015 бе планирано и българско участие, с два автомобила и мотоциклет, но поради различни причини, участието на родните състезатели бе отложено за догодина.

Comments are closed.