АВТО 4x4 / концепции

Очакваме Dacia Duster пикап в Париж?

dacia_duster_pickupАвтомобилни папараци засякоха прототип на Dacia Duster във версия пикап без камуфлаж. За подобен модел се говореше отдавна, но до момента нямаше кой знае каква информация. Според засилени слухове става въпрос за сериен модел на румънската марка под контрола на Renault, чиято световна премиера може би ще видим на автомобилния салон в Париж.

Dacia Duster pickup е базиран на фейслифта на компактния всъдеход, като задните врати са премахнати, за да се освободи място за сравнително голям товарен леген. От там нататък визуална разлика между SUV и товарния модел видимо няма. Що се отнася до технологиите и двигателната гама, те явно ще са заети директно от пасажерската версия. Или ще очакваме Dacia Duster pickup с предно или AWD задвижване, 1,6-литров атмосферен бензинов и 1,2-литров турбо бензинов агрегат, както 1,5-литров дизел с мощност 90 или 110 к.с.

dacia_duster_pick-upЛансирането на Dacia Duster пикап определено е разумен ход, след като пикапът на базата на Logan отпадна от гамата на румънците, след лансирането на второто поколение на бюджетния модел. Сега остава да видим дали наистина ще видим новия модел в Париж през октомври.
снимки: www.facebook.com/DaciaOltcitAro

Comments are closed.