АВТО 4x4 / концепции

Очакваме Defender в стил Camel Trophy и Париж – Дакар

land_rover_defender_svo_camel_trophy_paris_dakarПодразделението SVO (Special Vehicles Operation) на Jaguar Land Rover съвсем скоро ще представи специален модел на базата на Land Rover Defender. Той ще е първия от серията SVO и SVR новости след уникалния Range Rover Sport.

Макар че съвсем скоро се очаква да бъде заменен от изцяло нов модел, настоящият Land Rover Defender ще получи специална SVO версия като една от последните модификации преди края на жизнения си цикъл. За модификацията, която ще се появи на пазара през следващата година, няма много детайли, но шефът на SVO Джон Едуартс заявява, че ще бъде комбинация между състезателни версии, подходящи за Camel Trophy и Париж – Дакар. Можем да очакваме и намеса на партньорската компания Bowler.

SVO ще се фокусира върху няколко основни направления в бъдеще – специални (поръчкови) модели, персонализация, бранидрани стоки и наследство. Именно към последното може да причислим задаващата се модификация на Land Rover Defender. Извън суперспортните модели, се очаква скоро да видим и доста луксозни модификации на екземпляри от JLR групата. Все още не е дискутирано дали в SVO гамата ще има и дизелови модели.

Comments are closed.