АВТО 4x4 / концепции

Очакваме новия Land Rover Defender през 2018 година

land_rover_defender_2018Новото поколение Land Rover Defender се очаква през 2018 г. Това е било потвърдено неофициално от анонимни източници в Jaguar Land Rover, които са близо до процеса по разработка на бъдещия всъдеход.

След като бе обявено, че производството на настоящия Land Rover Defender ще бъде прекратено през декември тази година, на зададени въпроси за новия модел отговори нямаше. Въпреки това източникът от фирмата споделя, че бъдещият Land Rover Defender ще се разработи в поне 5 варианта на купе и колесна база – къса база с две врати и метален покрив, къса база с две врати и мек покрив, дълга база с четири врати и метален покрив, къса база с две врати и дълга база с две врати – пикапи.

Всички тези версии ще се предлагат с последни Ingenium бензинови и дизелови двигатели на JLR, куплирани с 6-степенна механична или 9-степенна автоматична трансмисии. Срещу доплащане на моделите ще се монтират два блокажа и раздатка с понижаващи предавки. Целите мостове няма да са в употреба, защото инженерите от Land Rover планират да прикачат подрами на изцяло новото шаси.

Източникът споделя още, че се разработва изцяло ново поколение Terrain Response 4×4 система, която ще е специално за Land Rover Defender, като в допълнение той ще разполага с асистенти за потегляне и спускане по наклон, както и въздушно окачване, адаптивни фарове и камери. Възможно е всъдеход да се продава и на американския пазар, откъдето изчезна преди доста време.
На снимката: Land Rover DC100 concept

Comments are closed.