България / Интересно / Рали Новини / събития

Очакваме ви на VI Национален Офроуд Събор в Приморско

vi_nacionalen_offroad_sabor_primorsko2013От 6 до 8 септември 2013 година, плаж „Перла” в китния ни курорт Приморско ще бъде домакин на VI Национален Офроуд Събор. За пореден път любители на оф-роуда от цялата страна ще се срещнат и ще прекарат три незабравими екстремни дни.

VI Национален Офроуд Събор  тази година е част от Фестивала за екстремни спортове X point – Primorsko 2013. Събитието е отразено в календарите за екстремни спортове от световен и европейски мащаб. Предвидени са състезания по акробатичен парапланеризъм, болдеринг, кайтсърф регата, слаклайн и демонстрации с ролери, скейборд, сърф, уейкборд и парапланеризъм Лице на фестивала е Веселин Овчаров, съотборник на Феликс Баумгартнер и първият български състезател в отбора на Red Bull. От няколко години присъстващ в топ десет на световния парапланеристки елит.На сцената ще се изявяват музиканти и групи, които подкрепят начин на живот без употреба на наркотици и насилие. Светлинните ефекти и озвучаването ще бъдат подсигурени от екип на световно ниво.

Всички присъстващи ще имат възможността да се включат в организираните за нашите участници мероприятия, да наблюдават състезанията по различните екстремни спортове и да вземат дейно участие във вечерните партита с музика и танци. Уредено е къмпингуването за желаещите в района на Перла без дължима такса, единственото задължително условаие е да се регистрират, като къмпингуващи при пристигането си от организатора на събора Валентин Вълков по изрично указание на Общината и органите на МВР.

Конкретно за участниците в VI Национален Офроуд Събор, организаторите са предвидили две състезания. Първото е предназначено специално за дами и ще бъде за майсторско управление на 4х4 автомобил на оф-роуд трасе. За най-добрата жена зад волана списание OFF-road.BG осигурява специална награда – компактното бижу Pentax Optio LS460.

Второто състезание ще бъде „ТЪРСЕНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ СЪКРОВИЩА “. Тук екипажи с 4х4 автомобили ще минат трасе с дължина 21 км, като ще трябва да се ориентират по роудбук и да открият конкретни контролни точки. Трасето няма да е екстремно и ще може да е премине и с неподготвен за оф-роуд автомобил. Таксата за участие е 40 лв. за автомобил, като също ще има интересни награди.
Повече информация за събора и двете състезания може да откриете в специалните теми на Offroad-Bulgaria.com

Традиционно, списание OFF-road.BG ще участва на VI Национален Офроуд Събор. В нашата шатра на плаж „Перла” ще представим новата си колекция тениски, суитчъри, дамски и детски дрехи, ножове и инструменти Fiskars, Gerber, Herbertz и Puma-Tec, екстемни камери GoPro и Ion, фотоапарати и бинокли Pentax (на специални цени), екстремни телефони CAT и Sonim.
На щанда ни ще може да поълните и колекцията си от стари броеве на списание OFF-road.BG или просто да си побъбрим в приятелска атмосфера. Очакваме ви!

Comments are closed.