АВТО 4x4 / концепции

Очакваме Volkswagen Tiguan XL и купе през 2015 година?

Вече текат разработките на следващото поколение Volkswagen Tiguan. Популярният SUV със сигурност ще бъде изграден на новата високотехнологична модулна платформа MQB и би  трябвало да запази пропорциите на настоящата генерация.

Според немското списание Auto Motor un Sport, обаче, освен “конвенционалния“ модел се очакват още два варианта на всъдехода. Първият от тях ще в стил купе, подобно на новата четна линия на Q-моделите при Audi. За появата на такъв модел ни навежда мисълта за представеният през есента в Токио и доразвит за Женева Volkswagen Cross Coupe.

Другата модификация на следващия Volkswagen Tiguan ще е удължена с 550 мм XL версия, която би могла да е с три реда седалки. Тя ще бъде нещо като бюджетна алтернатива на Touareg, а от Volkswagen са се прицелили с нея предимно към американския пазар (макар че подобни “дедесарки” биха имали успех и в България).

Все още няма никаква информация за двигателите, с които ще се предлага Volkswagen Tiguan 2015, но сигурно ще бъдат използвани най-новите модификации на настоящите TSI и TDI мотори и може би плъг-ин хибридна модификация.

Comments are closed.