Outdoor / екстремни спортове

Откриват рафтинг сезон 2014 след две седмици

снимка: Adventure NetНа 5 април 2014 година, в бързеите на река Струма в Кресненското дефиле, ще бъде открит официално новият рафтинг и каяк сезон. Събитието се организира от клубовете Къща за книги и приключения, Бързи води, Бобри, Рефлип, Респект, Приключенска мрежа,  Българска Федерация по Рафтинг и Община Кресна.

Откриването на рафтинг сезон 2014 обещава да е доста зрелищно и атрактивно, тъй като на 5 и 6 април ще са също първите състезания за „Евро купа-2014“ и за Българския държавен шампионат. Специални гости на есктремното мероприятие ще са отбори и представители на Румъния, Босна, Сърбия, Хърватска, както и членове на клубове и любители на рафтинга от цялата страна.

Официалното откриване на рафтинг сезона ще е на 5 април от 9.45 часа при втория тунел на Главен път Е-79 в Кресненското дефиле. В 10 часа ще бъде стартът на първия манш от състезанието по слалом, а час по-късно – на втория. В 14 часа ще бъде надреварата в дисциплината „Н2Н“. Награждаването ще бъде вечерта от 20 часа в рафтингцентъра на клуб „Приключенска мрежа“, където ще има и парти за участниците и гостите.

Comments are closed.