Международни / Рали Новини

Отмениха етап 6 на Africa Eco Race 2015

africa_eco_race_2015_leg6_cancelled-1Вчерашният шести етап на международния рали-рейд маратон Africa Eco Race 2015 бе отменен. Причините бяха комплексни – забавянето на кервана на границата между Мароко и Мавритания, но най-вече лошото време в района на отсечката, където се стовари страховита пясъчна буря.

След като потеглиха при сравнително добро време от бивака край Дакла на брега на Атлантическия океан, участниците в Africa Eco Race 2015 се отправиха по 370-километров лиазон към мавританската граница. тук се получи голямо забавяне на кервана, поради многобройните митнически формалности за влизане в държавата.

africa_eco_race_2015_leg6_cancelled-2След като спряха в Нуадибу за оформяне на документите, трите хеликоптера на организаторите на Africa Eco Race 2015 не получиха разрешение за излитане, заради силно намалената видимост, в следствие на масивна пясъчна буря в северната част на Мавритания. По тази причина, специалният етап бе отменен, а състезатели и асистенция се прибраха директно в бивака край Шами.

Днес, метеорологичните условия са наред, като състезателите в Africa Eco Race 2015 се отправиха към старта на 433-километров етап до Азуги.

Comments are closed.