Международни / Рали Новини

Отмениха Pharaons Rally 2013 заради обстановката в Египет

pharaons_rally_2013_canceled1Организаторите на Pharaons Rally (Рали на фараоните), кръг от Световния крос-кънтри шампионат на FIA и FIM, отмениха тазгодишното издание на надпреварата. Състезанието, което редом с рали „Мароко” е сред на-важните събития за много от световните топ пилоти, като част от финалната им подготовка за „Дакар”, засега се отлага за май 2014 година.

Причината за отмяната на Pharaons Rally 2013 се крие в сложната политическа обстановка в Египет, където президентът бе свален с преврат от армията и където и до момента се случват ежедневни сблъсъци между поддръжници и противници на новия управляващ режим.

В официално изявление, организаторите на Pharaons Rally заявяват, че промените в Египет вървят към добро за страната и най-лошото е отминало, и имат подкрепата на местните бизнес партньори, властите и армията за безпроблемно протичане на надпреварата. Въпреки това, обаче, превес в отмяната на ралито е взела несигурността и притесненията на голяма част от състезателите, касаещи сигурността и безпрепятственото протичане на ралито. Отлагането за май 2014 г. е съгласувано с властите в Египет, FIA и FIM.

Comments are closed.