Международни / Рали Новини

Отмениха рали “Тунис” 2012!

След много слухове, вече е официално – френският организатор на рали-рейд надпревари NPO обяви официално, че тазгодишното издание на рали “Тунис” няма да се проведе.
“Тази година, тъй като не можахме да получим всички необходими гаранции и условия за организиране, за да проведем такова мащабно събитие в сигурни и нормални условия, решихме да отменим провеждането на рали “Тунис” 2012”, заявиха от NPO.

Миналата година, насред разгара на революцията в Тунис, NPO не се отказа да проведе юбилейното 30-издание на едно от трите най-големи рали-рейд състезания, което бе и част от календара на FIA и FIM за Световния крос-кънтри шампионат.
За 30 години, рали “Тунис” си извоюва статут на легенда, редом с надпревари като “Дакар” и “Рали на Фараоните”.

Ще ви припомним, че в последното издание на рали “Тунис” имаше и българско участие в лицето на ATV пилотите ни Тодор Христов и Зорница Тодорова. Състезателката ни тогава победи в клас „АТV-Ендуро Къп”, а Христов, който е единият от първите ни участници в рали “Дакар”, взе второто място.

От NPO уверяват, че отмяната на рали “Тунис” няма да повлияе на провеждането на рали “Мароко” наесен, а също и, че работят върху 31-ото издание на надпреварата в Тунис, която ще се проведе през пролетта на 2013 година.

Comments are closed.