Международни / Рали Новини

Отмениха Silk Way Rally 2014!

silk_way_rally_2014_cancelledС официално обръщение към медии и състезатели, организационният комитет на Silk Way Rally 2014 обяви, че състезанието тази година се отменя. Основните причини за прекратяването на рали „Пътя на коприната“ (Шелковый путь) според Директора на състезанието Семьон Якубов се коренят в прекалено натоварения спортен календар в Русия тази година, където се провеждат значими събития като Зимната олимпиада в сочи, както и предстоящия кръг от Формула 1 там.

Silk Way Rally 2014 трябваше да се проведе между 4 и 12 юли тази година с нов маршрут, който включваше и отсечки в Казахстан. Според организаторите на маратона, подкрепата на правителството, логично в момента е фокусирана върху стратегически събития като Олимпиадата и Формула 1, което би направило провеждането на рали-рейд надпреварата доста натоварващо. За момента, стартът на следващото състезание е отложен за 2015 година.

Организаторите на Silk Way Rally 2014 изказват своята благодарност към Президента на Руската федерация, както и към всички власти, подкрепящи мероприятието и поднасят своите извинения към участниците в маратона, които ще трябва да прекроят спортните си планове за годината. Обещанието е следващото издание на „Пътя на коприната“ да е още по-зрелищно, по-трудно и по-атрактивно и за участници, и за зрители.

Silk Way Rally 2014 щеше да е 6-тото издание на международния рали-рейд маратон, който се проведе за първи път през 2009 година като част от Dakar Series. Едноседмичният маратон е отворен за автомобили и камиони, като предлага близо 5000 км трасе, над половината от които състезателни отсечки. Ще ви припомним, че в руската надпревара имаше сериозно българско участие в лицето на Петър Ценков и Иван Маринов с Opel Antara RR, които две години поред се класираха съответно на 23-о и 10-о място.

Comments are closed.