АВТО 4x4 / премиери

Пълноразмерните пикапи на General Motors ще работят на метан

General Motors представи в детайли новите си двугоривни модели Chevrolet Silverado и GMC Sierra 2500 HD. В тези пълноразмерни пикапи, 6-литровият Vortec V8 агрегат работи с компресиран природен газ (CNG), популярен у нас като метан, и бензин, като с едно зареждане на газовия и бензиновия резервоар могат да изминат над 1000 километра.

Двигателят на бензин и метан ще се предлага за всички модификации с 4х2 или 4х4 задвижване на двата модела. Цените все още не са обявени, но поръчки ще се приемат от април тази година.

„Двугоривните Chevy Silverado и GMC Sierra дават на клиентите ни варианти на избор за нови технологии. И тъй като природният газ, който е разпространен широко, изгаря чисто и е доста евтин, моделите ще се превърнат в предпочитани за шофьорите“ – заяви Ед Пепър, генерален мениджър GM Fleet and Commercial Operations. „Представянето на истински двугоривен пикап и включването му в портфолиото на General Motors е още едно доказателство, че правим всичко за клиентите си, предлагайки страхотни автомобили с иновативни решения“.

Comments are closed.