АВТО 4x4 / концепции

Първо официално изображение и ново инфо за Bentley SUV

bentley_suv_official_teaserВ интернет се появи първи официален тийзър на бъдещия Bentley SUV. Първият високопроходим модел на луксозната британска марка под контрола на VW ще се появи на пазара през 2016 година. Серийната версия е в кърпа вързана, след като още „на зелено“ има над 2000 заявки за мега луксозния кросоувър,

За Bentley SUV се говори от много години, а още през 2012 година стана ясно, че всъдеход с тази емблема ще има, след като марката представи концептуалния EXP 9 F на автомобилния салон в Женева. Тогава, дизайнът на модела се стори доста спорен на публиката, но като цяло не бе приет особено радушно с някои от странните си черти. По-късно, от Bentley заявиха, че бъдещият софтроудър ще премине сериозен редизайн и ще бъде красив автомобил, в стила на спортните и луксозните модели на фирмата.

Инженерите работещи по Bentley SUV твърдят, че това ще е най-луксозният и мощен модел от този тип на пазара и ще даде началото на изцяло нов сегмент в класа на всъдеходите. Новият модел ще може да развие максимална скорост от над 300 км/ч, а за тези показатели се работи усилено по аеродинамиката и технологиите на машината. Особено внимание се отделя на окачването и шасито като цяло, където по отношение на аеродинамика останалите фирми не се раздават много.

Това, което забелязваме в тийзъра е, че Bentley SUV е с типичната за марката предница, макар и с увеличени пропорции, за да е адекватна за кросоувър модел. Както споменахме, дизайнът на всъдехода ще бъде изцяло обновен, за да не бъде свързван твърде много с EXP 9 F. Машината ще се задвижва от ново поколение V8 двигатели, възможно е във върховата си версия да получи W12. През 2018 година се очаква и хибриден вариант. Плановете са за производство на минимум 3000 всъдехода годишно, а обемът на продажбите ще надхвърли 15 000 броя до края на 2018. Новият модел най-вероятно ще се асемблира във Великобритания, а не както се твърдеше доскоро в Словакия.

Comments are closed.