АВТО 4x4 / ГАЛЕРИИ / премиери

Пенсионират Land Rover Defender със специални версии

land_rover_defender_final_special_editionsКултовият Land Rover Defender ще бъде пенсиониран в края на годината. За да отбележат краят на производството на един от най-култовите и най-обичаните оф-роудъри, от JLR планират три финални специални версии.

Land Rover Defender Heritage Edition е вдъхновен от ранните Land Rover Series модели, но е с модерен вид, Grasmere зелена боя и контрастен бял покрив. Визуално може да бъде припознат заради решетката между фаровете и HUE 166 графиките. Това са символи, които са били на регистрационния номер на първия предпродуктов Land Rover, познат като Хюи (Huey). 400 броя от модела ще бъдат пуснати на пазара, а цената на всеки ще започва от 27800 паунда. Heritage Edition ще се предлага от началото на август във версии 90 Hard Top, 90 Station Wagon и 110 Station Wagon.

Land Rover Defender Adventure Edition е проектиран за тези, които практикуват мотото на модела „отиди навсякъде и прави всичко“. Тази разновидност на Defender разполага със защити на купето и възловите агрегати и е „качена“ на Good Year MT/R гуми. Продукцията е лимитирана до 600 броя, като всеки от тях ще е оборудван с кожен интериор. Продажбите ще започнат от август на цена от 43495 паунда за Station Wagon 90 и 110.

И за най-накрая оставихме най-сладкото – Land Rover Defender Autobiography Edition. Луксозният вариант ще превземе дилърствата през април. Той разполага с двуцветен ексериор, цялостен кожен салон Windsor и тунинг на двигателя, покачващ мощността от 122 к.с. и 360 Nm до 150 к.с. и 400 Nm. Defender Autobiography ще е истински колекционерски автомобил – едва 80 бройки ще бъдет достъпни за клиентите, като те ще са само 90 Station Wagon. Цената започва от 61,845 паунда.

Comments are closed.