Pentax / МАГАЗИН

Pentax K-30 + обектив 18-55 WR на специална цена и с подарък

pentax_k-30_promocia1Списание OFF-road.BG представя на вашето внимание цифровия водоустойчив, прахоустойчив и студоустойчив DSLR фотоапарат Pentax K-30. K-30 е най-новата DSLR камера на PENTAX, създадена специално с идеята за активния, спортно насочен фото-ентусиаст, който не се притеснява да използва техниката си и в най-суровия условия, за да хване точния кадър.

Благодарение на своите 81 уплътнения Pentax K-30 е влаго и прахо защитен и с гарантирана функционалност при ниски температури до -10 градуса. Това означава, че K-30 може да бъде с вас на къмпинг или когато изкачвате планината и да се радвате на качествена SLR фотография, без да се притеснявате от състоянието на времето. Голям, дълбок грип за здраво и стабилно захващане на камерата, нископрофилен корпус на пентапризмата за намаляване на височината и заоблено, меко гумирано покритие за по-добър захват на камерата при вертикално снимане.

pentax_k-30_promocia3Pentax K-30 притежава последна генерация CMOS сензор с рамери 23.7 х 15.7 мм. Той осигурява високоскоростно прочитане на данните, като в същото време предава дигитални изображения с много висока резолюция и плавни градации на цветовете със своите 16.28 мегапиксела. В K-30 този сензор е съчетан с PRIME M централен процесор за обработка, помагащ за запис на висококачествено Full HD Видео. Камерата предлага широк диапазон на чувствителност от ISO 100 до ISO 25600 като специално внимание е обърнато на намаляването на луминансния шум, както при високите нива на чувствителност, така и при ниските.

Независимо от компактно си тяло, което е по-малко и по-леко от обикновени модели от среден клас, K-30 оритежава стъклена пентапризма със 100% зрително поле и увеличение от 0.92 (с 50мм 1.4 на безкр.), помагащо за по-лесно фокусиране и кадриране. K-30 идва с оригиналния Natural Bright Matte III фокусен екран за улесняване на ръчния фокус. Фотографа може да смени стандартното матово стъкло с някой от другите сменяеми фокусни екрани.

pentax_k-30_promocia4K-30 притежва SAFOX IXi+ сензорен модул, който позволява прецизна автофокусна операция. 9 от неговите 11 сензора са кръстовидни, а при ниска осветеност автофкусния модул активизира AF помощна лампа. Алгоритмите за фокусиране на K-30 са обновени във всички области на действие. Новата функция select area expantion позволява на сензорния модул да продължи да следи движещия се обект, дори когато той излезе от предварително зададената област за автоматично следене, като взима предвид данните за дистанцията, получена от съседните фокусни сензори. Точността и скоростта на откриване на подвижни обекти при автофокус и автофокусното действие при използването на телефото обективи е значително подобрено.

Когато снимате спорт, сценични изяви и диви животни, функцията за високо скоростно снимане на PENTAX K-30 е много удобно, тъй като позволява на фотографа да заснеме бързо движещи се обектив в серия от снимки в с максимална скорост от 6 кадъра в секунда (при снимане във формат JPEG).

pentax_k-30_promocia6Благодарение на последната генерация CMOS сензор и усъвършенствани алгоритми, Pentax K-30 предлага ясно Live View изображение (с 60 кадъра в сек). Той също така ви предлага и функция за подпомагане на фокусирането за подобряване на точността при снимане с ръчнофокусни обективи.

К-30 притежава оригиналният PENTAX SR (Shake Reduction) механизъм, който ефективно компенсира трептенето на фотоапарата за постигане на резки и неразмазани снимки. Тази функция работи с всички обективи на PENTAX, дори и с тези за филмови камери. Благодарение на гъвкавият дизайн на механизма, който отмества сензора във всички посоки, К-30 предлага няколко полезни функции, които да помогнат на фотографа по време на снимане. Те включват и автоматична корекция на хоризонта, както и функция за фина настройка на композицията по време на снимане от статив – вертикална, хоризонтална и по посока на въртене, и Astrotracer режим за по-лесна астро фотография наличен в комбинация с купуващия се отделно O-GPS1 модул.

В допълнение на стандартната презареждаща се Li-Ion батерия, която позволява заснемането на около 480 кадъра, PENTAX K-30 може да бъде захранен и с 4 АА батерии чрез адаптора D-BH109.
Други:
•    Голям 3.0-inch LCD екран с приблизително 921,000 точки резолюция
•    77-сегментна мереща система за супер прецизно измерване на светлината
•    DR (Dust Removal) механизъм, за премахване на прахта от CMOS сензора.
•    Разработената от PENTAX Hyper control система осигуряваща гъвкав и надежден, отговор на креативни нужди на фотографа
•    Функция за увеличаване на динамичния обхват, която компенсира преекспонираните и недоекспонираните области.
•    Възможност за запис на RAW-файл от последната направена JPEG снимка
•    RAW/Fx бутон за бърза смяна на формата на снимката, както и възможност за настройка за бърз достъп до определни функции
•    SILKYPIX Developer Studio 3.0

3 години гаранция!

Pentax К-30 + обектив 18-55mm WR – 1399 лв.
Специално предложение до 30 юни 2013 година: 1299 лв. + подарък фотографска чанта

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА С КУРИЕР*!

Тези и други продукти Pentax могат да бъдат видени и закупени от редакцията на списание OFF-road.BG на адрес София, бул. Ботевградско шосе 264, сграда „Юнг 3”, партер. За повече информация тел. 0896 833 822, magazine@offroadbg.net

*Безплатната доставка се извършва с Тип Топ Куриер и важи за населени места, в които оперира куриерската фирма. Може да заявите и доставка с друга избрана от вас фирма, но тогава доставката ще е за ваша сметка.
Посочените цени са с ДДС.

 

Comments are closed.