MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Петър Петров ще кара в заводския МХ2 тим на Kawasaki

petar_petrov_Monster_Energy_Kawasaki_MX2_Racing_TeamБългарският състезател Петър Петров ще кара за Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team до края на сезона в световния мотокрос шампионат, клас МХ2. Печето подписа договор с тима на Kawasaki, като ще се присъедини към екипа на мястото на контузения Дилан Ферандис. Съотборници на 20-годишния талант ще бъдат Томас Ковингтън и миналогодишния световен шампион Жорди Тишие.

Много съм щастлив и възхитен от шанса да стана част от заводския тим Monster Energy Kawasaki. Повярвайте, наистина съм много, много щастлив, че те повярваха в мен. Мисля, че мога да се справя много добре, благодарение на подкрепата и опита на този отбор. Очаквам с нетърпение следващото състезание и представянето си. Отново искам да благодаря на всички членове на тима за доверието към мен„, сподели Петров.

Петър Петров, който кара в световния шампионат от 2010 година насам, ще дебютира за заводския отбор на Kawasaki идния уикенд, за когато е насрочено Гран при на Великобритания в Метърли Бейсин, Уинчестър. Новият тим и мотоциклет със сигурност ще увеличи шанса на българина да запише първо класиране на подиума в МХ2, след като до момента има много завършвания в десетката и две в петицата.

Българинът ще изкара няколко теста с новия мотор Kawasaki, след което ще се включи наравно с останалите си съотборници за Гран при на Великобритания.

Трябваше да вземем решение бързо, защото отборът трябва да има трима състезатели на решетката за следващото Гран при. В такъв момент от сезона много малко от наистина качествените пилоти са свободни. Късметът ни се усмихна, защото Петър Петров идва при нас. Той е млад и ние искаме отборът ни да бъде негов дом„, каза собственикът на отбора Monster Energy Kawasaki MX2 Racing Team Жан Жак Луизети.

Comments are closed.