Международни / Рали Новини

Петър Ценков и Иван Маринов на старта на Silk Way Rally 2013

cenkov_silk_way_rally_2013Трикратният ни участник в рали „Дакар” Петър Ценков, заедно със своя ко-пилот Иван Маринов, ще застане на старта на Silk Way Rally 2013. Едноседмичното състезание „Пътят на коприната”, започнало преди 5 години като част от Dakar Series, е едно от най-престижните в света на рали-рейда и събира всички големи звезди в спорта.

Silk Way Rally 2013 ще започне на 5 юли в Москва и ще завърши на 13 юли в Астрахан. На старта на Червения площад в руската столица се очакват близо 150 екипажа с автомобили и камиони, сред които 11-кратния победител в рали „Дакар” Стефан Петерханзел, топ пилоти като Карлос Соуса, Герлен Шишри и Кристиан Лавей, армадите на Камаз и Iveco и много други. За 6-те специални етапа на надпреварата, участниците ще вкусят от всичко по малко – бързи черни пътища, обширни степи, каменисти терени и доста пустинен пясък.

Сред пъстрата кавалкада от състезателни машини, за втори път на старта ще застане българският екипаж Петър Ценков – Иван Маринов. Дуото залага на Opel Antara RR, с който завърши успешно рали „Дакар” 2013. Ще ви припомним, че на миналогодишното издание на „Пътят на коприната” Ценков и Маринов завършиха на 23-о място от над 100 стартирали автомобила. За Silk Way Rally 2013 българите ще разчитат на собствена асистенциа, с която бяха на „Дакар”, а няма да ползват услугите на Жалей Балеж и неговия тим.

One Comment