MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Печето с участие в английския мотокрос шампионат

petar_petrov_motokros_anglia_2015При изключителна конкуренция от 30 елитни състезатели в клас МХ2, Петър Петров (KTM) се представи доста добре в третия кръг от английския мотокрос шампионат (Maxxis British Motocross Championships), нареждайки се на четвърто място в крайното класиране.

Заради лош старт в първия манш родната мотокрос звезда завърши втори, но в следващите два манша се представи много добре и се класира съответно на трето и четвърто място. Така само точка не достига на българският мотокросист да стъпи на подиума на трасето в Англия.

„Не стартирах по най-добрия начин в първия манш и затова съм пети. Във втория пак не съм особено доволен от старта, но все пак успях да се добера до третото място. В последното състезание пак съм трети, въпреки че и тук допуснах някои грешки. Все пак съм доволен, че успях да финиширам във всичките три състезания, макар и не точно там, където искам, но съм сигурен, че скоро и това ще стане.“ – каза Петър по телефона.

Победата в третия кръг от английския мотокрос шампионат с 3 първи места и пълен актив от 75 точки грабна Макс Ансти (Kawasaki).

Comments are closed.