Международни / Рали Новини

Петерханзел и Гонсалвес с победи в Rally Dos Sertoes 2013

rally_dos_sertoes_2013_finalСтефан Петерханзел и Жан Пол Котре (Mini All4 Racing X-Raid) спечелиха при автомобилите в Rally Dos Sertoes 2013. Френското дуо дублира титлата си от миналата година след 10 дни и 4115 км, 2/3 от които състезателни, прекосявайки едни от най-атрактивните кътчета на Бразилия.

Петерханзел и Котре успяха да се преборят без много затруднения с местния шампион и един от топ играчите в световната рали-рейд сцена Гилерме Спинели (Mitsubishi ASX), като успяха да му „сложат” близо 2 часа, спечелвайки 8 от 10 етапни победи. Трети в Rally Dos Sertoes 2013 се класира Жоао Франциози (Mitsubishi L200).

И докато при автомобилите ситуацията да бе по-скоро предизвестена, то при мотоциклетите в Rally Dos Sertoes 2013 борбата бе изключително ожесточена. Макар всички да очакваха дуел между титаните Сирил Депре(победител през 206 и 2011) и Марк Кома (с титла от 2010) да излъчи победителя, то пилотите на Yamaha и KTM трябваше да се задоволят с това да допълнят подиума. А на неговият връх бе Пауло Гонсалвес (Speedbrain 450 Rally), който също успя да впише името си в „залата на славата” на Dos Sertoes с много добро и разумно каране.

Rally Dos Sertoes 2013 е кръг от Световния рали-рейд шампионат за мотоциклети и единственото състезание с коефициент 2. Следващият кръг от шампионата е Pharaons Rally в Египет.

Comments are closed.