Рали Дакар / Рали Новини

Peugeot и рали Дакар 2015: Петерханзел, Сайнц и Де Вилиерс?

peugeot_dakar_2015_possibleМакар бъдещето на Peugeot чисто икономически все още да не е ясно, вече започнаха лавинообразни слухове за завръщане на френската марка в рали Дакар 2015.

Още през есента на 2013 година френския вестник L’equipe съобщи за възможността френската групировка PSA да се завърне триумфално в рали Дакар, където има общо 8 победи (5 с Peugeot и 3 със Citroen). По принцип на такива слухове трябва да се обръща внимание със сериозна доза скептицизъм (предвид нерозовото финансово положение на PSA), но като се има предвид, че L’Equipe е част от холдинга свързан с организирането на рали Дакар, трябва да следим подобни новини и евентуалните последствия от тях доста внимателно.

Според последните слухове в интернет, проектът за завръщането на Peugeot в рали Дакар започва да придобива все по-реални измерения. Близо две десетилетия, след последното участие на PSA в пустинния маратон, идеята за завръщане на пясъчната сцена е на дневен ред във висшия мениджмънт на компанията.

За момента неофициалната информация гласи, че Peugeot ще си плати за правото няколко заднозадвижвани бъгита (като например SMG) да са с емблемата с лъвчето, а зад волана на рали-рейд болидите ще са някои от най-личните звезди в мегамаратона. Планираният дрийм тим на французите за рали Дакар 2015 включва цели трима победители от надпреварата – Жиниел Де Вилиерс, Карлос Сайнц и легендарния Стефан Петерханзел, а за дофинансирането на бюджета ще се погрижат свежите милиони на Red Bull. Визуално, болидите ще трябва да приличат на псевдо кросоувъра Peugeot 2008.

Очаква се PSA да потвърди или отрече официално новината до края на настоящия месец. Ако слуховете се окажат верни, ще последват финални доработки по болидите и интензивни тестове в Мароко в края на лятото.

Comments are closed.