Международни / Рали Новини

Пламен Кралев остава във Формула 2 и през сезон 2012

Официалният посланик на България в света на моторните спортове и един от първите оф-роуд шампиони на България Пламен Кралев бе потвърден за участие за сезон 2012 на шампионата FIA Формула 2.

След силен дебютен сезон във F2 през 2010, Кралев продължи битката в зоната на точките и записа няколко много силни представяния, особено във втората част от годината. Най-добрият му уикенд бе в Австрия на “Ред Бул Ринг“, където записа второто си състезание от Формула 2 в зоната на точките.

Стартирайки назад на решетката, Пламен успя да си пробие път напред с 12 места и завърши 10-и. След това бе на крачка от точките в няколко състезателни уикенда.
През 2012 г. Пламен Кралев остава официален посланик на България в света на моторните спортове, за какъвто бе избран от Националната агенция по туризъм през 2008 като една от водещите фигури в моторните спортове на страната.

„С голямо удоволствие потвърждавам, че оставам трета година във F2. Вярвам, че това е най-добрият шампионат за мен, който ми дава възможност да развия пилотските си умения. С новите гуми Yokohama се надявам да подобря класиранията си и да се боря често в зоната на точките, или Топ 10“, коментира Кралев.
Изпълнителният директор на Формула 2 Джонатън Палмър допълни: „Пламен се присъедини към F2 през 2010 с много малко опит, но работеше наистина усилено и постоянно подобряваше представянето си. Успя да се възползва напълно от предимството на Формула 2 да предоставя данни на пилотите за сравнение и да учат един от друг. Доволен съм, че Пламен ще продължи кариерата си в F2 тази година. Знае, че ще му е трудно да постигне подиум, но завършвания в зоната на точките са реалистична цел и нещо, с което трябва да се гордее като много популярен посланик на България“.

източник: www.speed-press.com

Comments are closed.